Merak Edilen Papatya Yaş Pasta Tarifi




Papatya Pasta Tarifini hiç denediniz mi? Yıllardan beri süregelen bir kültür haline gelen; papatya pasta siz pasta tarifi severler için özel olarak bulunmuş ve editörlerimizce eklenmiştir. Bu tarif uzun yıllardan beri orta anadolu'da yapılmaktadır. Ne yazık ki yeni yeni keşfedilmektedir. Bu lezzetten sizleri mahrum bırakmamak adına hızlı bir şekilde papatya pasta tarifini sitemize ekledik.

Papatya Yaş Pasta Tarifi Malzemeleri


Pandispanyası

3 yemek kaşığı sıvıyağ,
3 kaşık sıcak su,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya.
4 adet yumurta,
4 fincan şeker( Türk kahvesi fincanı)
3,5 fincan un,
1 yemek kaşığı yoğurt,
2 yemek kaşığı kakao,

Kreması

3 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı mısır nişastası,
1 su bardağı şeker,
1 paket vanilya,
2 yumurtanın sarısı,
Ayrıca
1 paket krem şanti,
yarım su bardağı soğuk süt.

Papatya Yaş Pasta Tarifi Yapılışı


İlk önce yumurtalar ile şeker mikserle iyice çırpılır sıcak su eklenir ama eklerken bir tarafdan da çırpmaya devam edilir ki yumurtalar pişmesin ama şeker çabucak erisin güzelce çırpılan karışıma sırası ile diğer malzemeler de eklenerek karıştırılır ve yuvarlak orta boy bir tepsiye dökülür dilerseniz kelepçeli kalıba da dökebilirsiniz ama o zaman papatyanız biraz küçük olacaktır
170 derece fırında pişirilir kek pişerken kapak açılmaz piştikten sonrada 3-4 dakika içinden çıkarılmaz
Fırından çıkan kekin soğumasını beklerken kreması hazırlanır
Kek soğuduktan sonra ortadan ayırmadan önce bir kasenin ağız kısmıyla papatya şekli vermek için kesiyoruz.

Krema yapılışı

Kremanın krem şanti ve yarım bardak soğuk süt haricindeki malzemelerini tencerede karıştırıp harlı olmayan ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz
Krem şantiyi ayırdığımız soğuk sütle köpürene kadar çırptıktan sonra ılıyan muhallebiye karıştırıp pastanın kekini ortadan ikiye naylon bir iple kestikten sonra (en kolayı o) arasına bolca sürüp ikinci kat keki kremanın üstüne oturtuyor ve hafifce bastırıyoruz üstüne de kalan kremayı sürüp en üstüne de kekin kestiğimiz yerlerinden robotta çekip köstebek pastaya yaptığımız gibi tamamen kaplıyoruz dilediğimiz gibi süsleyip dilimliyoruz.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. çobanyastığı tortun yanında çobanyastığı falı da vardır

    Sevir, sevmir; keçirəm, qalıram deyərək çobanyastığının yarpaqları qoparılaraq baxılan "Çobanyastığı falı" köhnədən xüsusilə gənclər və şagirdlər arasında məşhur idi.

    Saplı bir çobanyastığı yoluq. Sonra dilək tutular. Məsələn, "X məni sevirmi?" deyilir.

    Sonra, sevir deyilərək bir dənə, sevmir deyilərək bir dənə yoluq. Yarpaqlar bitənə qədər davam edilir.

    Ən son qoparılan yarpaq nə deyirsə, ona görə qərar verilər.

    YanıtlaSil