Kolay, Pratik Muzlu Yaş Pasta Tarifi




Muzlu Pasta, Bayat tariflerden sıkıldınız mı? Muzlu pasta tarifi işte tam size göre! Tek yapmanız gereken tarifi iyice dinleyip, uygulamak. Gerisi malzemeler ile birlikte pişirme hünerlerinizin oluşturacagı lezzete kalmış olacak. Hanımlar! Muzlu pasta tarifi kostebek pasta sitesi okuyucularına özel olarak hazırlanmıştır. Keyifli lezzetler dilerim.

Muzlu Yaş Pasta Tarifi Malzemeleri


3 Muz
80 gr bitter çikolata
15 Adet kakaolu petibör bisküvi

Muzlu Yaş Pasta Tarifi Kreması


2 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı şeker
2 Yemek kaşığı hindistan cevizi
3 Yemek kaşığı un
1 Paket vanilya
1 Paket krem şanti
1 Bardak soğuk süt

Muzlu Yaş Pasta Tarifi Yapılışı


2 Su bardağı süt, şeker, hindistan cevizi ve unu karıştıra karıştıra pişirerek krema yapıyoruz. Ocaktan alıp içine vanilyayı katıp 5 dakika mikserle çırpıyoruz. Kremayı soğutuyoruz. Krem şantiyi sütle hazırlıyoruz.

Soğuyan krema ve şantiyi birbirine karıştırıyoruz. Pastamızın kreması hazır.

Baton kek kalıbının dibini streçle kaplıyoruz. En alt zemine bitter çikolatayı eritip döküyoruz. 

Üzerine kremanın birazını koyuyoruz, 5 adet petibörü ufalıyoruz, sonra biraz daha krema, sonra muzları kesip koyuyoruz, muzların üzerine yine krema, kremanın üzerine 5 adet petibör ufalıyoruz, petibörün üstüne yine krema koyuyoruz ve en üste 5 adet petibör ufalıyoruz. 

Streçle üzerini kapatıp buzdolabında 4-5 saat bekletiyoruz. Sonra kalıbı ters çeviriyoruz ve dilimleyerek servis ediyoruz. 

Afiyet olsun.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. muzun yararlarını saymakla bitiremeyiz bu pastanında anatemasında muz yeralmaktadır ve mutlu bir görünüm sergiliyorlar

    YanıtlaSil
  2. Muzun faydaları konusunda edindiğim bilgiye göre;

    Doğanın bir parçası olan insana doğa ihtiyacı olan her şeyi sunmuş. Hele bunların içinde doğrudan çiğ olarak tükettiklerimiz daha bir faydalı. Meyvelerimiz ise birer besin deposu.

    Bu gün biraz muzdan bahsedelim. Muzu sağlıklı meyvelerin baş köşesine yerleştiren temel özelliği en guçlu potasyum depolarından biri olması. Tansiyonu düşürme, kalbi aritmilerden koruma, kas güçsüzlüğünü azaltma gibi onlarca faydası var.

    Mutlu eder

    Muz yemek sizi gerçekten mutlu eder. Bunun nedeni serotonin isimli doğal kimyasalın salgılanmasına destek olması, beyni adeta serotonine boğup mutluluk sarhoşu haline getirmesi. Yüksek miktarda serotonin beyne sadece iyilik hissi, keyif ve mutluluk da vermez, aynı zamanda daha iyi iletişim kurmanızı, daha hızlı düşünmenizi, daha kolay konsantre olmanızı, daha çabuk karar vermenizi sağlar.

    Çabuk karar vermeyi sağlar

    Tenis şampiyonalarında dünyaca ünlü tenisçilerin maç aralarındaki kısa dinlenmeleri ‘yarım muz’ ile değerlendirmelerinin nedeni de yalnızca muzun ve özellikle de içindeki potasyumun sağladığı hızlı enerji değil, çabuk karar vermeye, konsantrasyona yaptığı olağanüstü katkıdır. Tabii bir de sağladığı iyilik ve mutluluk hissi…

    Kalbi aritmilerden korur

    Potasyumdan zengin olma özelliği muzu kalbi aritmilerden koruma, kas güçsüzlüğünü azaltma, kas-sinîr ilişkisini iyileştirme gibi özelliklerle de taçlandırır. Hipertansiyon konusundaki olumlu katkısı da çok önemli bir nokta.

    Tansiyonu dengeler

    Muzun sağlık yararlarına gelince… Muzu sağlıklı meyvelerin başköşesine yerleştiren temel özelliklerinden biri bilinen en güçlü potasyum depolarından bîri olması. Bir muzda ortalama 400-450 mg civarında potasyum vardır.

    Potasyum her şeyden önce en önemli yaşamsal minerallerden biri. Tansiyonu düşürmede, dengelemede son derece önemli görevler üstlenir.

    Yakın zamanda yapılan bir çalışma günde iki muz tüketen hafif hipertansiyonluların çoğunda tansiyonun ilaç kullanmadan bile ayarlanabileceği gösterildi.

    Güçlü kemik yapısını garanti eder

    Potasyumdan zengin bir meyve olması güçlü bir kemik yapısına da sahip olmanızı garanti eder. çünkü güçlü bir iskelet sistemine sahip olmak sadece kalsiyum ve D vitaminine bağlı bir durum değildir. Güçlü kemikler için potasyum da gerekir.

    Vitamin deposu

    Muzda pek çok vitamin de var. Ama özellikte bol bulunan vitaminlerin başında B6 geliyor. Bilindiği gibi B6 vitamini sinir sisteminin sağlığı özellikle strese karşı mücadelesi için çok önemli bir doğal madde.
    Böbrek kanseri riskini yarı yarıya düşürür

    Bir araştırma, haftada dört muz tüketenlerde böbrek kanseri riskinin yarı yarıya düştüğünü, bir başka araştırma da B6 vitamininden zengin beslenmenin kalın bağırsak ve rektum kanseri olasılığını neredeyse yüzde 25'e yakın bir oranda azalttığını gösteriyor.
    Strese karşı en iyi çözüm

    İşte bu nedenle Strese karşı muz formülü son derece mantıklı ve etkili bir çözüm. Sabahla öğle aralığında tüketeceğiniz bir muzla daha keyifli, sakin ve stressiz bir gün geçireceğinize emin olabilirsiniz.

    Muzun yorgunluğu ve sinir zafiyetini giderdiğini de bir kenara not edelim.

    Muz Kalbi daha düzenli çalıştırıyor. Yorgunlukla mücadelede çok etkili bir meyve. Bu özelliğinin de potasyum ve magnezyumla B6 vitamininden zengin oluşuyla ilgili olduğu düşünülüyor.

    Uykusuzluk sorunu için de muzdan faydalanmak mümkün. Akşam yemeğiyle uyku arasındaki ara öğününüzü özellikle uykusuzluk sorununuz varsa orta boy bir muzla bu sorunun üstesinde gelebilirsiniz.

    Yani eğer muzun kabahatlerinden bahsedecek olursak kalori içeriğinin biraz fazla olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca glisemik yük bakımından da dikkatli tüketilmesi gereken bir yiyecek. Çünkü glisemik indeksi 50'nin üzerinde. Ama bu iki nokta sadece kilo sorunu olanlar için geçerli. Eğer böyle bir sorununuz varsa ara öğünlerde bir değil de yarım muz yemeniz daha isabetli olacaktır.
    Midevi yararları var

    YanıtlaSil