
Krokanlı Pasta, Yeni bir lezzete tanıklık etmek isteyenlerin vazgeçemeyecegi bir tarif. Pandispanya unu ile zenginleşen, yumurta ile bütünleşen, kıvamı ve hazzı güzel olan enfes bir pastadır "Krokanlı Pasta" Bu pastayı sevdiklerinize yaparken Pasta Tarifleri sitemizi de ziyaret etmeyi sakın unutmayın.
Krokanlı Kremalı Pasta Tarifi Malzemeleri
7-8 yemek kaşığı su
1 paket Pandispanya Unu
3 yumurta
Krema
1 adet muz
1 paket Vanilinli Pasta Kreması
300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
Islatmak İçin
100 ml (1 çay bardağı) süt
Krokan için
85 g (1 çay bardağı) toz şeker
130 g (1 çay bardağı) tuzsuz badem
Krokanlı Kremalı Pasta Tarifi Hazırlanışı
Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. 26 cm çapındaki yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş kalıba yayın ve pişirin.
Elektrikli fırın ayarı
Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika
Fırından çıkartıp soğutun. Kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin.
Krokanı hazırlamak için 1 çay bardağı toz şekeri geniş bir kaba alıp kısık ateşte karıştırmadan eritin. Bal rengi olunca bademleri ekleyin. Bir iki kez karıştırıp ocaktan alın ve pişirme kağıdı üzerine yayın. Soğuduktan sonra kağıttan ayırın ve elinizle kopartarak bademleri birbirinde ayırın.
Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, yarım çay bardağı süt ile ıslatın ve üzerine bir miktar pasta kreması sürün. Dilimlenmiş muzları sıralayın, krokanların yarısını serpin ve üzerine ikinci kat pandispanyayı kapatın. Kalan süt ile ıslatın, pasta kreması ile kaplayın ve süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Kalan badem krokanları ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun
0 Yorumlar