Kolay, Pratik Elmalı Kek Tarifi




Elmalı Kek, Sağlık bakanlığı onaylı tarifler arasında olan Elmalı Kek tarifi Türkiye'nin damak lezzetine uygun olarak, Türk anneleri tarafından üretilmiştir. Kek tarifleri bölümüne neşe katan bu leziz tarif ile sevdiklerinize keyifli ve lezzet dolu dakikalar yaşatabilirsiniz. Akıcı olan bölüm ise tarifin lezzetinin ardındaki sır perdesinde saklı. Oktay Usta'nın da emeği olduğunu düşündüğümüz Elmalı Kek Tarifimiz sizlerle;

Elmalı Kek Tarifi Malzemeleri


4 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
125 gr margarin
1 su bardağı buğday nişastası
2 su bardağı un
1 paket k.tozu
1 paket vanilya
4 adet yeşil elma

Elmalı Kek Tarifi Üzeri için


Pudra şekeri

Elmalı Kek Tarifi Yapılışı


Margarin eritilir ve soğumaya bırakılır.Yumurtalar ve şeker çırpılır.içerisine süt ve eriyip soğutulmuş olan margarin ilave edilip karıştırılır.nişasta ve un ilave edilip tekrar karıştırılır.En son olarak k.tozu ve vanilya ilave edilir.Yağlanmış tepsiye dökülür.Elmalar soyulup ayıklanır ve ince elma dilimi şeklinde kesilip kekin üzerine dizilir.Daha sonra 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar (ortalama yarım saat) pişirilir.Ilıyınca üzerine pudra şekeri serpilir..

Afiyet olsun

Yorum Gönder

1 Yorumlar