
Kütük Pasta Tarifi aklınızı başınızdan alacak! Diğer tariflere oranla, kütük pasta tarifi lezzet bakımından hoş ve ziyaretçilerinize, konuklarınıza ikram ederken sizi mutlu edecek bir pasta tarifi'dir. Kütükleri çok seviyorum ve yemek istiyorum diyorsanız işte bu pasta tam size göre!
Kütük Pasta Tarifi Malzemeleri
175 gr.yumuşak margarin
3 su bardağı sinangil kakaolu kek un
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
İç Kreması
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
50 gr. margarin
Dış Krema
1 paket kakaolu kremşanti
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt
Kütük Pasta Tarifi Yapılışı
İç krema malzemeleri topaklatmadan pişirilir. en son yağ ve vanilya eklenip kaymak tutmamasına (karıştırarak) dikkat edilerek soğutulur.kremşanti pudra şekeri, süt ile çırpılır bekletilir.
Hamur malzemeleri sırayla çırpılır. Yumurta, şeker, margarin ,süt ve en son kek un karıştırılır. büyük fırın tepsisine pişirme kağıdı serilip sıvıyağla iyice yağlanır. hamur dökülüp 175 derecede pişirilir.
piştikten sonra nemli bir mutfak bezinin üzerine yağlı kağıdıyla birlikte alınıp kırmadan rulo yapılır. 5-10 dakika bekletilir. Yaptığımız ruloyu yavaşca tekrar açıp arasına iç kremadan sürülür vişne taneleri yerleştirilip rulo yapılır.
Dilerseniz ruloyu 3 parçaya bölün ve kestiğiniz iki küçük parçayı yanlarına dik olarak yerleştirin) üzeri kremşanti ile kaplanıp krema tarağıyla (çatallada olur) çizikler atın vişne taneleri nane yapraklarıyla süsleyin kar görüntüsü versin diye hindistancevizi serpebilirsiniz.
Afiyet olsun
1 Yorumlar
Bu nedir böyle ya karman çorman anlatmışsınız.
YanıtlaSil