Pastaneler Bile Sizi Kıskanacak! Ahududulu Pasta Tarifi


Ahududulu Pasta Tarifi, Türkiye'nin pasta tarifleri dikeyine yeni bir boyut çizen kostebekpasta.org kullanıcılarına özel yepyeni bir tarif ile karşınızdayız. Ahududulu Pasta Tarifi kimileri onu çok sever, kimileri ise nefret eder. Sofraya geldiği zaman neşe açar gülücükler. Ahududu'nun eşsiz lezzeti ile bizleri buluşturduğu için Nursel hanıma şükranlarımızı iletiyoruz. 

MALZEMELER

Kek>

2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıcak su

4 Yumurta
1 .5 bardak şeker
1.5 bardak elenmiş un
1. 5 bardak şeker


Krema>

1 yemek kaşığı ahududu likörü
1 çay kaşığı tarçın
1 paket benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata
1 su bardağı ahududu
2 kutu krema
4 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı


Yumurtaların aklarını beyazlarından ayırın. Sonra ayırdığınız beyazlarını şekerin yarısıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın. Başka bir kapta yumurta sarılarını geri kalan şekeri ve sıcak suyu iyice karışana kadar çırpın. Sonra azar azar şekeri ekleyin. Elde ettiğiniz karışıma kabartma tozu vanilya ve elenmiş unu sonrada krema kıvamına gelen yumurta beyazlarını ekleyin .Karıştırma işlemini yavaş yavaş yapın.160 derece önceden ısıtılmamış fırında 1 saate yakın pişirin. Diğer taraftan ahududulu kremanızı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Kremayı şekeri geniş bir kaba alarak çırpın ahududu likörünü, tarçını, benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayı ve taze ahududuların yarısını ekleyin, karıştırın. Ahududular iyice ezilsin karışımın sosla kaplayın ve en üstüne ayırdığınız diğer ahududuları dizin. Buzdolabına kaldırın, servis tabağına dilim dilim keserek çıkarın

Ahududulu Pasta Tarifi

Afiyet olsun

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. gelinim bu tarifi yaparak bein çok mutlu etti sizlere teşekkür ederm

    YanıtlaSil