Elmalı Pasta Tarifi


Elmalı Pasta Tarifi, Yeni nesilin bayılarak, severek yedigi bir meyve olan Elma ile yapılacak harika bir pasta tarifi ile daha karşınızdayız. Tarçın ile harmanlanıp muhteşem bir haz yaratan bu pastamız, iştahınızı kabartacak. Buna eminiz. Dilerseniz Elmalı Pasta Tarifi yapılışına bir göz atalım.

Malzemeler

Pasta tabanı için gerekli olan malzemeler

75 gr soğuk margarin
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un

1 çay bardağı 
1 parmak şeker
minicik tuz
2 yemek kaşığı soğuk su

Ortası için 


1 kg elma
1 çay kaşığı tarçın
3 su bardağı elma suyu
3 yemek kaşığı şeker
2 paket vanilyalı puding

Kreması için


400 gr labne
50 gr yumuşak margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 poşet krem şanti
Yarım su bardağı soğuk süt

Üzerine serpmek için


kakao
damla çikolata


Hazırlanışı (28 cm'lik kelepçeli kalıp) 


Elmaların kabukları soyulup,dilimlenip tarçını serpiştirilir.
Pudingler bir kase içerisine boşaltılıp, üzerine 1 su bardağı elma suyu dökülüp, iyice karıştırılır.
Kalan elma suyu, şeker bir tencereye konulur. Kaynama aşamasında puding içerisine dökülüp, katılaşana kadar pişirilir. Tencere ocaktan alınıp, elmalar içerisine boşaltılıp, karıştırılıp, ılınması
beklenir.

Hamuru


Kalıp yağlanıp bir tarafta bekletilir.
Hamur için gerekli malzemeler yoğrulup kalıbın içerisine kenarlarını havaya kaldırarak yayılır. Elmalar hamurun içerisine dökülüp, 175 c de yaklaşık 55-60 dk pişirilir. Piştikten sonrada soğutulur.

Kreması


Şanti soğuk sütle çırpılır. Labne,p.şekeri,tereyağ iyice çırpılır. Üzerine şanti eklenip tekrar çırpılır. Krema pişmiş pastanın üzerine iyice yayılır.
Tepesine kakao serpiştirilip damla çikolatalarla süslenir.
Damla çikolatanız yoksa sade de olabilir.


Afiyet olsun

Yorum Gönder

1 Yorumlar